Elejét venné a kormány, hogy a 2024-es önkormányzati választáson is külföldről, guruló dollárok csorbítsák hazánk szuverenitását. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón a Mediaworks kérdésére elmondta: a következő helyhatósági választásokig egy ponton mindenképpen módosítani szükséges a kampányfinanszírozás jelenleg hatályos szabályait.

Hirdetés

Elengedhetetlenül fontos, hogy amennyiben a különböző egyesületek külföldről kapnak pénzt, akkor ne állíthassanak jelöltet, valamint ilyen forrásokat semmilyen körülmények között ne használhassanak fel az önkormányzati választás kampányában – fogalmazott a fideszes politikus.

Az előző helyhatósági választáson különböző civil szervezetek és egyesületek összesen nyolc megyei jogú városban indítottak jelölteket. Egyebek mellett Botka László polgármestert az újrázásban támogató Összefogás Szegedért Egyesület, az Éljen Szombathely!, amely több párt mellett az MSZP-s Nemény András mögött állt jelölőszervezetként és ugyancsak hasonló szisztéma működött Hódmezővásárhelyen, ahol a Mindenki Magyarországa Mozgalom is megtalálható volt a Márki-Zay Pétert jelölő szervezetek között.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk