Hirdetés

Az MTI-hez pénteken eljuttatott összefoglalóban idézték Deák Dánielt, aki kiemelte: a magyar gazdaság gyorsan kilábalt a koronavírus-járvány jelentette sokkból.

Míg a baloldal a 2008-as válság során megszorítások tucatjait vezette be, a nemzeti kormány többletforrásokat biztosít az embereknek és a vállalkozásoknak – közölte.

Így nem vált az ország kiszolgáltatottá a Nemzetközi Valutaalapnak és Brüsszelnek – írta, hozzátéve, „Magyarország a nemzeti kormány tevékenységének köszönhetően (…) szuverén ország”, a gazdaságpolitikában is lényegesen nagyobb a mozgástere.

Úgy fogalmazott: 2021-ben az oltásoknak köszönhetően a társadalom elkezdett visszatérni a korábban megszokott élethez, és a teljes lezárás már „nem merült fel lehetséges jövőképként Magyarországon”, amit fontos különbségnek nevezett az előző évhez képest.

Korábban írtuk

Szintén a sikeres oltási program segítette a gazdaság újraindítását és a rekordmértékű, hatszázalékos növekedést – írta Deák Dániel.

Kitért arra: a baloldalnak 2021 a nagy remény időszaka volt, de az előválasztás – mint megjegyezte – nem tett csodát támogatottságukban, és decemberre „teljesen elvesztették a lendületüket”.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök azonban megerősödve jött ki a folyamatból – vélekedett.

A közös miniszterelnök-jelölt a hatpárti együttműködésen kívülről érkező Márki-Zay Péter lett, miután Karácsony Gergely főpolgármester „annyira leamortizálta magát, hogy vissza kellett lépnie”- Ez a baloldal „kormányzásképtelenségére” világít rá – írta.

Hangsúlyozta: Márki-Zay Péter egyáltalán nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket.

A közös jelölt „ellenzékváltó” kommunikációját Deák Dániel hiteltelennek nevezte, mivel szerinte a közös lista élén hatalomra segítené Gyurcsány Ferencet, továbbá a fontos társadalmi és politikai kérdésben is ugyanazt az álláspontot képviseli, mint a volt miniszterelnök.

A rezsicsökkentés, a minimálbér, a gyermekvédelem és a bevándorlásellenes intézkedések „támadását” a XXI. Század Intézet vezető elemzője „politikai öngyilkosságként” értékelte.

Ezért nem nevezte meglepőnek, hogy már a baloldal belső mérései szerint is „elképesztő mértékben” vezet a Fidesz. Megjegyezte: „ilyen nyíltan Brüsszel-párti és a nyugati multik oldalára álló” miniszterelnök-jelöltje még talán sosem volt a baloldalnak.

Ennek ellenére a nemzeti oldal nem dőlhet hátra, hiszen a gyenge magyarországi baloldal mögött egy erős globális hálózat áll, amely mindent megtesz a patrióta magyar kormány megdöntéséért – foglalta össze álláspontját Deák Dániel.