Hirdetés

Kovács Zoltán elmondta: idén az atlétikai világbajnokság megrendezése miatt a korábban kialakult rendhez képest alapvető változások lesznek a közlekedésben az augusztus 20-ai hétvégén.

„Minden érdeklődőt arra kérünk: alaposan tájékozódjon, mielőtt útnak indul” – fűzte hozzá.

Szent István napja a keresztény Magyarország születésnapja, mára Európa és a világ egyik legnagyobb fesztiválszerű rendezvénysorozata, ebből kiemelkedik a nemzeti ünnepet megkoronázó tűzijáték, amely Európa legnagyobb ilyen jellegű látványossága – mondta az államtitkár.

Hozzátette: augusztus 20. hosszú évek, évtizedek óta rendkívül népszerű mind Magyarországon, mind külföldön – százezrek, sőt összességében milliók vesznek részt a programokon -, ami éppen ezért nagyon komoly szervezési, logisztikai és közlekedési kihívást is jelent.

Idén a Szent István-napi programsorozattal egy időben kezdődve Budapesten rendezik a világ egyik legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot. A világbajnokság versenyzői, a szurkolók és a kapcsolódó „diplomáciai nagyüzem” miatt a korábbi években már megszokott szervezési és közlekedési rendhez képest alapvető változások várhatók ezen a hétvégén – mondta Kovács Zoltán.

A Szent István-napi programokra és a világbajnokságra látogatóktól kérik, hogy körültekintően és részletesen tájékozódjanak a rendezvényekhez igazított közlekedési-forgalmi rendről, és kövessék a szervezők kéréseit. Az események szervezői és a biztonságért felelős szervek mindent megtesznek azért, hogy a forgalomkorlátozások csak a legszükségesebb időszakra korlátozódjanak, és így a rendezvényekre érkezők a lehető legkevesebb kellemetlenséggel szembesüljenek a közlekedésben – tett hozzá.

A közlekedési renddel kapcsolatos részletes tájékoztató a rendőrség honlapján, IDE KATTINTVA található

A Szent István-napi programokhoz kapcsolódó lezárásokat, forgalmi változásokat bemutató térképek a Szent István-nap honlapján, valamint IDE KATTINTVA találhatók.

A Szent István-napi programok helyszínei és a Nemzeti Atlétikai Központ egyaránt jól megközelíthetők tömegközlekedési eszközökkel, így mindenkinek azt javasolják, hogy a hétvégén ezeket vegyék igénybe. A vasárnap délután és este az M7-es autópályán a Balaton felől a fővárosba érkezőknek várhatóan a szokásosnál is nagyobb forgalomra kell számítaniuk, így kérik, fokozott óvatossággal közlekedjenek – mondta az államtitkár.

A következő napokban sok ezren – rendőrök, mentősök, katasztrófavédők, honvédek, civil szervezők – dolgoznak azért, hogy „a Budapestre látogató magyar és külföldi vendégek biztonságban és jó hangulatban ünnepelhessék velünk Magyarország születésnapját” – tette hozzá Kovács Zoltán.

Korábban írtuk