Hirdetés

Orbán Viktor videójában közölte, Tarpán és Beregsurányban, valamint a szomszédos településeken kezdték a csütörtököt, ahol több ezer menekültet láttak el az elmúlt napokban.

„Az összefogás lelkes, széles és teljes. Vannak önkénteseink, itt vannak az önkormányzati alkalmazottak, itt vannak a polgármesterek, a rendőrök, a katasztrófavédelmi szakemberek, a kormány pedig összehangolja ezeknek a munkáját, ezért most a menekültek ellátása szervezett és rendezett keretekben folyik”

– hangsúlyozta a kormányfő. A miniszterelnök azt mondta, meghirdették a 1357-es segélyvonalat, és megindították Magyarország történelmének egyik legnagyobb humanitárius akcióját. „Arra számítunk, hogy a helyzet a következő hetekben még nehezebb is lehet, de ma azt tapasztaltam, hogy a mostaninál nagyobb nyomást és nagyobb terhelést is képesek leszünk az összefogás erejével kezelni” – tette hozzá.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor miniszterelnök a háború miatt Ukrajnából Magyarországra menekülők számára kialakított segítségponton Beregsurányban 2022. március 3-án

„Minden segítségre szükség van, semmilyen adomány nem megy kárba, és egyetlen bajba jutott ember sem marad segítség nélkül”

– jelentette ki a kormányfő.

Korábban írtuk