A hatósági intézkedés a sok százmilliós számlagyár ügyébe belebukó egykori ügyvéd, Vig Mór elleni eljárás részeként történt. A több büntetőeljárásban is érintett jogász a számlagyárügyben november vége óta van letartóztatásban, a NAV Bűnügyi Főigazgatósága különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsította meg. Vig Mór egyébként nem más, mint az Amnesty International Igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére.

Hirdetés

Az A-Híd Zrt. végezte a Lánchíd felújítását, ám mint köztudott,

a cég meglehetősen furcsa körülmények között győzött a Karácsony Gergely vezette városvezetés által kiírt közbeszerzési eljáráson.

A tender elnyerése ugyanis nem volt botrányoktól mentes.

A cég ötmilliárd forinttal drágább ajánlattal nyerte meg a Lánchíd felújítására kiírt új eljárást a Karácsony Gergely vezette városházának köszönhetően, mint amennyiért Tarlós István korábbi főpolgármester idején végezte volna el a munkát.

A mintegy 23 százalékos drágulás mellett majdnem hatvanszorosára (!), 4,2 milliárd forintra emelték a Tarlós alatt zajló tenderhez képest a vállalkozónak járó előleget, a Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettest év végi bulin vendégül látó céget terhelő kötbért viszont megfelezték.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk