Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Gyõr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Hirdetés

A baloldal miniszterelnök-jelöltje hisztériakeltésnek nevezte 2018-ban a tömeges migrációt, szerinte a bevándorlás veszélyeivel a kormány csak hergeli az embereket, ám szerinte nem kell félni a bevándorlóktól, mert az érkezők nem bántanak senkit. Márki-Zay Péter nemrégiben Osváth Zsolt influencer YouTube-csatornáján a bevándorlók integrációjáról kijelentette:

„Én azt gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy azok az emberek, akik, mint a mi őseink, ide érkeznek hozzánk a Kárpát-medencébe, ebbe a kis országba, azok érezzék jól magukat. Ez a legfontosabb dolog. Váljanak magyarrá. Kanadában mindennap eléneklik a kanadai himnuszt az iskolában a gyerekek, csak az állami iskolába tudnak menni, megházasodnak más kanadai gyerekekkel, a gyerekeik már angolul fognak beszélni, tehát pillanatok alatt, egy-két generáció alatt lehet integrálni az oda bevándorlókat.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Hírlap honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk