Fotó: képernyőkép
Hirdetés

Megdöbbentően gondolkodik a minimálbér kapcsán is Márki-Zay Péter. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltjét egy tavalyi videós beszámolójában megkérdezték, szerinte „mennyi lenne az ideális magyarországi minimálbér”.

– Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se – válaszolta erre Márki-Zay.

A baloldal kormányfőjelöltjéről, aki a közelmúltban egy méregdrága étteremben tárgyalt a kampányát támogató Bige László milliárdossal, köztudott, hogy nem érzi át a szegényebbek problémáit. Volt, hogy azt mondta:

„az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”.

Szerinte „olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizet”.

– Azokat az externáliákat, amiket ráterhelünk a fogyasztókra, mert végül is mindent a fogyasztókra… Persze, a kibocsátó fizet, de az be fog épülni az árba. A végén mindent a fogyasztó fizet, olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizet, meg hogy nem az ember fizeti meg. Ez egy populizmus – mondta a politikus.

Álláspontja szerint magasabb árakkal kell ösztönözni az embereket arra, hogy kevesebbet fogyasszanak.

– Tehát az, hogy ha ezt nem tudjuk érvényesíteni az árakban, akkor nem fogunk ösztönözni senkit az energiatakarékosságra. És igenis az árakon keresztül ösztönözzük az energiatakarékosságra – mondta Márki-Zay Péter, aki tehát nem tartja szükségesnek a minimálbért sem…

Korábban írtuk