Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyûlési frakcióvezetõje, Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, frakcióvezetõje, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely fõpolgármester, a Párbeszéd társelnöke és Lukácsi Katalin Mária, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke (b-j) az ellenzéki összefogás hat pártjának vezetõi és a tömörülés miniszterelnök-jelöltje által tartott, „Putyin ellen, Ukrajna mellett” tüntetésen Oroszország budapesti nagykövetsége elõtt 2022. február 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Szembetűnő a változás, ami a hét elejétől Márki-Zay Péter kampányát jellemzi: hétfőn egy alternatív nemzetbiztonsági operatív törzset próbált felvonultatni a baloldali miniszterelnök-jelölt, kedden pedig gyakorlatilag lemásolta Orbán Viktor korábban megszokott megnyilvánulásait. De vajon miért hagyta el a védjegyévé vált otthoni könyvespolcot, amely előtt bejelentkezve emlékezetes castrói beszédeket mondott? Miért kezdett hirtelen úgy tenni, mintha már kormányozna?

A válaszhoz közelebb kerülünk, ha felidézzük Bruck Gábor baloldali tanácsadó vasárnapi Facebook-posztját, amelyben felszólította az ellenzéket arra, hogy kezdjen kormányozni.

Az ellenzéknek stratégiát kell váltania. A modern kor szavazója mindig bizonytalan és mindig fél. […] Háború van, ilyen turbulens helyzetben a leg­ősibb üzemmódra kapcsolunk, és egyetlen kérdésünk van: hogyan éljük túl? […] Ilyenkor a megváltót várjuk

– tájékoztatta Márki-Zayékat a korábban Demszky Gábor balliberális főpolgármesternek, és Dobrev Klára DK-s ­európai parlamenti képviselőnek is dolgozó tanácsadó. Szerinte április 3-án az nyer, aki képes az erő és a biztonság érzetét adni, ebben az új, megváltozott helyzetben a szokásos ellenzéki dramaturgia keveset ér.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk