Emlékezetes, hogy Márki-Zay korábban azt mondta, akár katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO-kéri, a baloldal több politikusával együtt pedig többször kiállt a fegyverszállítások mellett. Ezt akarták feledtetni a baloldal jelöltje mellé rendelt kampányemberek – de sikertelenül. Annyira, hogy Márki-Zay fél percen belül hibázott – írja az Origo.

Hirdetés

Még a háború kitörésének napját sem tudta helyesen felolvasni a súgógépről (Putyin február 24-én támadta meg Ukrajnát, nem 25-én).

A baloldal jelöltjének nem véletlenül adták a szájába, hogy béke kell, többször is olyan kijelentést tett ugyanis, amely veszélyeztette Magyarország biztonságát és a határon túli magyarokét is. A baloldali aktivistának, Gulyás Mártonnak adott interjújában Márki-Zay azt mondta, hogy „ha a NATO úgy dönt„, akkor akár katonákat is küldene Ukrajnába.

– Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk. Nyilván, itt Magyarország, azért valljuk be… hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának – mondta Márki-Zay Péter, világossá téve, hogy nem a magyar érdekeket követné.

Gyurcsány jelöltje a fegyverszállítások elől sem zárkózott el.

Korábban írtuk

– Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk – mondta az ATV-ben. Mindkét eset azt jelentené, hogy Márki-Zay Péter Magyarországot belesodorná a háborúba.

Márki-Zay Péter emellett folyamatosan gyalázta a kárpátaljai magyarokat, akiket „oroszpártinak” nevezett.

– Azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni. Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább oroszpárti lehetett, a Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük – elmélkedett Márki-Zay február 27-i élő bejelentkezésében, tehát már a háború kirobbanása után.

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!