Fotó: MTI/Lakatos Péter
Hirdetés

Fülöp Attila a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyerekeknek szervezett rendvédelmi pályaorientációs napon elmondta, hogy az együttműködés a nemrég indult Apponyi Franciska Jövőműhely Program részeként valósul meg, amelyben munkáltatókkal közösen segítik a szakellátásban nevelkedő fiatalok pályaválasztását, munkahelyi elhelyezkedését.

Az államtitkár közlése szerint az első megállapodást az ORFK-val írták alá, ennek köszönhetően első körben tíz, 18 évnél idősebb, utógondozásban részt vevő fiatal kap lehetőséget három hónapnyi, mentorálással egybekötött gyakornoki képzésre a rendőrségnél. Reményeik szerint a résztvevők el is tudnak majd helyezkedni ezen a területen – tette hozzá a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban (ROKK) második alkalommal tartott interaktív nyílt napon.

Fülöp Attila elmondta, hogy a jótékonykodásairól ismert grófnőről elnevezett programot szeretnék bővíteni, ezért már több nagy magyar céggel tárgyalnak az együttműködésről.

A pályaorientációs napról szólva kiemelte, hogy 350 gyereknek van lehetősége bepillantást nyerni a rendvédelmi dolgozók munkájába, a nap során „minden megtapasztalható, kipróbálható”.

Korábban írtuk

Magyarországon ma a rendőrségről a bizalom, a biztonság és a szolgálatkészség jut eszébe az embereknek, ezt szeretnék a gyereknek is átadni – fogalmazott az államtitkár.

Pozsgai Zsolt arról beszélt, hogy Magyarországon a rendőrség több mint ötvenezer embert foglalkoztat, azonban nemcsak rendőrként lehet szolgálni, hanem iskolaőrként, határvadászként, fegyveres biztonsági őrként, hívásfogadó operátorként, valamint számos logisztikai tevékenységet is el kell látni a rendőrségnél.

A rendőrség az ország minden településén jelen van, a rendvédelmi pálya pedig tisztességes megélhetést biztosít – emelte ki a rendőrfőkapitány-helyettes.

A rendezvényen elhangzott, hogy Magyarországon jelenleg mintegy 23 ezren élnek gyermekvédelmi szakellátásban. Az ő társadalmi és közösségi beilleszkedésüknek, képességeiknek és érdeklődési körüknek megfelelő piacképes pályaválasztás elősegítése, valamint foglalkoztatottságuk növelése érdekében indult az Apponyi Franciska Jövőműhely Program.