Szerdán véget ért az anyja – Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő – meggyilkolásával vádolt S. Sándor büntetőperének első, tíz napos tárgyalási ülésszaka.

Mint ismeretes, Balla Irmát két éve, nagypénteken gyilkolták meg brutális kegyetlenséggel. A tett elkövetésével a fiát, a 30 éves S. Sándort vádolják, aki tagadja bűnösségét.

A szerdai tárgyaláson Magyar György ügyvéd szabadlábra helyezési kérelmet terjesztett elő azzal az indokkal, hogy az elmúlt tíz tárgyalási nap során terhelő adat és bizonyíték nem merült föl a vádlottal szemben, s nem kell tartania a szökésétől sem. Nagy Antal bíró elutasította a szabadlábra helyezést, mert azt nem találta megalapozottnak. A bíróság nem engedélyezte óvadék fizetését sem. A védő és a vádlott fellebbezett.

A bíróság tegnap tanúként hallgatta ki Kósa Lajos debreceni polgármestert, fideszes parlamenti képviselőt, mert a korábbi tanúvallomások szerint Balla Irmának annyira megromlott a viszonya a debreceni KÖZ-ért Egyesülettel, hogy a polgármestertől kért segítséget annak megszüntetésével kapcsolatban. Kósa Lajos a tárgyaláson azt mondta: Balla Irma a halála előtt egy nappal járt nála az irodájában, s azt kérte, vizsgálják ki a KÖZ-ért Egyesület gazdálkodását, mert azzal valami nincs rendben. A polgármester azt válaszolta neki, hogy az önkormányzat nem talált szabálytalanságot az egyesületnél, de megígérte, hogy tájékozódik az ügyről. Kósa Lajos hozzátette: többen tudomást szerezhettek róla, hogy Balla Irma nála járt, ez nem maradt titokban.

A tárgyaláson tanúként hallgatták ki Pósán László debreceni fideszes parlamenti képviselőt is, aki elmondta: Balla Irma többször panaszkodott neki az egyesület vezetőjéről. Ugyanakkor az egyesület elnöke is megkereste őt, Balla Irmára panaszkodva – állította Pósán László.

A bíróság meghallgatta K. Sándornét, az említett egyesület elnökét azzal kapcsolatban: igaz-e, hogy mágikus, ezoterikus eszközökhöz folyamodott Balla Irma halálát kívánva. K. Sándorné azt vallotta: semmi sem igaz abból, hogy Balla Irma woodoo-bábuját tűvel szúrkálta volna. Az sem igaz – folytatta –, hogy a fényképét a fagyasztóba tette, s esténként tűt döfött bele. Azt viszont elismerte: még Balla Irma életében gyertyát gyújtott a barátságuk helyreállításáért, erről a módszerről az internetről szerzett tudomást.

A tárgyalás júliusban folytatódik.

(nol.hu)