Az Európai Parlament elkezdte a csatát, nekünk kell győzelemre vinni! Ezért tüntetünk közösen vasárnap délután 15 órától

Külön tüntetést szervezett Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely vasárnapra a Sargentini-jelentés elfogadása miatti örömük kifejezésére, de végül közösen tüntetnek. Fodor Gáborék pedig ismét uniós zászlót markolásznak majd fene nagy boldogságukban, de már pénteken. 

– jelentette be videóüzenetében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Most mi jövünk! Európa megtette a magáét, most rajtunk a sor!

– kezdi mondókáját Gyurcsány, aki szerint Orbán Viktort úgy lehet meghátrálásra bírni, ha jelentős erővel kell szembe kerülnie. Példaképp az internetadót, a vasárnapi boltbezárást és az olimpiát (nolimpia) hozza fel.

Tüntetés most vasárnap Európáért, az európai Magyarországért!

Az Európai Parlament elkezdte a csatát, nekünk kell győzelemre vinni!Ezért tüntetünk közösen vasárnap délután 15 órától.Jelezz vissza az eseményre: https://www.facebook.com/events/923586034502423/?ti=ia

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Mittwoch, 12. September 2018

Történjen most is így! Mutassunk neki erőt!

– lelkendezik Fletó, megjegyezve, nemcsak ők szeretnének utcára menni, és ez jó.

Valóban, remek, az ellenzék ismét a helyzet magaslatán van. Karácsony Gergely és a szocik szervezésében is lett volna ugyanis egy gigatünti, csak ők 17 órától tartották volna a sajátjukat, és már tegnap bejelentették. 

Mutassuk meg magunknak és a világnak, hogy Magyarország nem Orbán Viktor! Sokkal több annál. Aki az Orbán-kormány gaztetteit támadja, az nem Magyarországot támadja, hanem éppen a magyar emberek érdekeit, jogait védi. Mutassuk meg, jobban szeretjük a hazánkat annál, hogy hagyjuk, hogy Orbán Viktor ország-világ előtt tönkre tegye azt

– írta Karácsony Gergely, aki Magyarország mellé szívecskét tett, az Orbán-kormány mellé pedig lefelé fordított hüvelykujjas szimbólumot, így adva szavainak nyomatékot. 

Mutassuk meg magunknak és a világnak, hogy Magyarország nem Orbán Viktor! Sokkal több annál.Aki az Orbán-kormány…

Gepostet von Karácsony Gergely am Mittwoch, 12. September 2018

Hogy végül együtt vagy külön hozzák össze a legújabb ellenzéki tüntetést, majd kiderül vasárnapig az ellenzéki szappanopera további, fordulatokban gazdag epizódjaiból.

FRISS: Mégis együtt tüntikéznek 

Vasárnap közösen tüntet az európai Magyarországért a Sargentini-jelentést megszavazó összes ellenzéki párt; az MSZP, a DK és a Párbeszéd. Meg fogjuk mutatni, hogy Magyarország sokkal több Orbán Viktornál és hogy nem lehet semmibe venni európai értékeinket, jogainkat, szabadságunkat. A három párt szeptember 16-án, most vasárnap 16 órától demonstrál a budai Bem téren. A tüntetésen beszédet mond az MSZP, a DK és a Párbeszéd elnöke is. Várunk pártokat, civil szervezeteket és mindenkit, aki elutasítja az Orbán rezsim rombolását. Európa mellénk állt, de most rajtunk a sor!

– írják a DK honlapján megjelent közleményben. 

Orbánnal szemben közösen kell fellépni. Vasárnap 16 óra, Bem tér!

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Donnerstag, 13. September 2018

Fodor Gáborék ismét zászlót markolásznak

Fodor Gábor pártja is megszervezi a maga örömünnepét a Sargentini-jelentés kapcsán. A gittegylet ez alkalommal fél napon át fog uniós zászlót szorongatni a Kossuth téren. 

2018. szeptember 14-én, reggel 9-től este 9-ig, azaz fél napon keresztül a Magyar Liberális Párt jóvoltából ismét lobogni fog az EU-zászló a magyar mellett a Kossuth téren.

– írják az eseménynél, ahol a zászlómarkolászás mellett más programokkal is készülnek Fodorék: 

Mi ott leszünk, osztunk Sargentini – konzultációs íveket, gyűjtünk aláírásokat, hogy a Parlamentre végre visszakerüljön az EU-zászló, és egy pár órára jelezzük a világnak, hogy nemcsak a magyarságunkra vagyunk büszkék, hanem arra is, hogy az EU közösségének is a részei lehetünk.

Ha szerencséjük lesz, akár olyan sokan is lehetnek majd, mint legutóbbi sikeres akciójuk idején: 

Rekord részvétel a Magyar Liberális Párt EU-zászlóért hirdetett demonstrációján a Kossuth téren! Fotó forrása: Fodor Gábor Facebook-oldala

Gepostet von Magyar Demokrata hetilap am Mittwoch, 9. Mai 2018