Az interjúban elhangzott, hogy Karácsony Gergely jelenleg Dobrev Klárát tartja alkalmasnak a 2026-os miniszterelnök-jelöltségre. Ez és a hajléktalanok kapcsán tanúsított túlérzékenység váltotta ki a legtöbb heves reakciót. Olyannyira elégedetlenek a főpolgármesterrel a Partizán nézői, hogy Karácsonnyal szimpatizáló hozzászólásokért egészen a kommentfolyam aljáig kell görgetni.

Hirdetés

A DK-val való szövetség kiverte a biztosítékot

Az interjú alatt sokan kritizálták Karácsony Gergelyt a Demokratikus Koalícióval történt újabb összeborulás kapcsán. „A DK-val és Gyurcsánnyal Karácsony megásta a saját sírját” – írta egy felhasználó. Egy állítólagos korábbi szimpatizáns így fogalmazott: „érdekes ez a sokadszori megtérés a Gyurcsány és Gyurcsányné pártjához. Engem elvesztett.” Más a következőt vetette fel:

„Dobrev Kláránál nincs alkalmasabb miniszterelnök-jelölt… Miért nem egyből a Fletónál?! Ezek után hogy szavazzak erre a csávóra…?”

Egy másik néző számára a Dobrev Klárával való ölelkezés volt „az utolsó csepp”.

„Ha süllyed a hajó, úgy hagyják magára Karácsonyt, ahogy Márki Zayt anno, sőt, őt még meg is rugdosták kicsit. Jó partnerek lesznek Gerinek is. Gerincműtétre nekik legalább nem lesz szükségük.” Szerinte Karácsonynak „nem a múlt árnyaival” kellene „partnerkednie”. „Egy szavazat mínusz” – zárta kommentjét.

Volt olyan is, aki Karácsony korábbi álláspontjának 180 fokos megváltozását kifogásolta. „Ez az ember mennyi hülyeséget hordott most össze. 2 éve még Dobrev ellen volt, azóta változtak az idők” – írta.

Korábban írtuk

Hajléktalanszálló a tömegközlekedés?

Karácsony Gergely hosszan részletezte, miért „dehumanizáló” azt mondani, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló. Az egyik hozzászóló felszólította arra, hogy közlekedjen napi szinten a 4-es, 6-os villamossal és a hévekkel. Ő átélte, ahogy hajléktalanok teleokádják a villamosokat és üvöltözve fenyegetik az embereket, és arról is beszámolt, hogy a járműveken önkielégítést végeznek.

Egy másik kommentelő ironikusan azt írta, „tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy a közösségi közlekedés hajléktalanszálló!”

Mellébeszélés, kitérő válaszok

„Tök jogos a kérdés, nincs is rá jó válaszom, ezért más valamit mondok” – idézte Karácsony Gergelyt több hozzászóló is. Olyan is volt, aki Gulyás Mártont bírálta. „Vajon melyik másik politikusnak engedne meg ennyi kitérő választ Marci?” – tette fel a kérdést. Egy másik kommentelő ezt írta:

„Majdnem az összes válaszának a lényege a kitérő helyezkedés. Ezt egyrészt roppant idegesítő hallgatni, másrészt valószínűleg emiatt ért fel a baloldalon elérhető legmagasabb pozícióba”

Az egyik hozzászóló középső nevet aggatott a főpolgármesterre: „Karácsony »hogymondjam« Gergely”.

Reggel 17:03

Karácsony Gergely napirendjét már korábban is sokan gúny tárgyává tették, amiért a főpolgármester a rossz nyelvek szerint nem szeret korán kelni. A főpolgármester mostani nyelvbotlása most újabb lendületet adott ezeknek a hangoknak, ugyanis azt mondta, ők pontosan tudják, hogy reggel 17 óra 30 perckor hányan szállnak fel a 8-as buszra a Tisza István téren. Egyesek megjegyezték, hogy 8-as busz 2016 óta nem közlekedik Budapesten (átszámozták 8E-re és az útvonala is hosszabbodott).

„Az megvan, hogy a 8-as busz már évek óta nem jár, de amíg járt, addig se ment el a Tisza István térig, hacsak nem »reggel 17:03-kor«?”

– tette fel a kérdést egy hozzászóló. A kérdéses rész 40 perc 40 másodperctől látható a videóban.