A képviselő Schmuck elmondása szerint pénteken délelőtt tíz órakor írásban tájékoztatta kilépéséről Herényi Károly. A Tisztelet Társasága időközben közleményben is megerősítette a kilépést, és egyben tudatták, hogy „Vas János a továbbiakban függetlenként képviseli a szépkorúak érdekeit”. Mint írták, Vast döntésének meghozatalakor egyetlen szempont vezérelte: az őt delegáló szervezet és a szépkorúak érdekei.

Vas János az MDF-nek további sok sikert kíván, egyben köszöni, hogy 2 éven át értékes emberekkel kerülhetett munkakapcsolatba. Külön köszöni azt a sok támogatást, amit eddigi képviselői munkája során kapott az MDF tagjaitól. A Tisztelet Társasága üdvözli, korrekt és tisztességes döntésnek tartja Vas döntését – zárul a szervezet közleménye.

Mint ismert, a társaság már szerdán jelezte: elutasítják az MDF 2010-es választási együttműködésre vonatkozó ajánlatát, egyben kezdeményezték az MDF-el kötött 2006-os választási megállapodás felbontását. A Tisztelet Társasága a továbbiakban önállóan kívánja képviselni a szépkorúak érdekeit – közölték. Az elnökség elfogadta az ügyvivői testület javaslatát, és felszólította Dr. Vas János országgyűlési képviselőt, hogy lépjen ki az MDF-frakcióból és függetlenként képviselje a szépkorúakat a Magyar Országgyűlésben. Vas János akkor egy hét gondolkodási időt kért.

(MNO)