Megtámadták azt a férfit, aki idén júniusban a szlovák sajtóval közölte, hogy ismeri Malina Hedvig egyik támadóját. Erről a megvert magyar diáklány ügyvédje, Roman Kvasnica számolt be pénteken. Részleteket nem közölt, tehát azt sem mondta el, mikor, hol és hogyan támadták meg a férfit.

Az ügyvéd a tanú elleni támadásról azután tájékoztatott, hogy a tanút pénteken kihallgatta a Hedvig-üggyel foglalkozó új vizsgálati csoport. Kvasnica megjegyezte: az illető megerősítette nyári állításait.

A tanú júniusban a sajtónak elmondta: egy fiatalember, a magyarellenességéről ismert nyitrai R. D. volt az elkövető. Saját szavai szerint a nyilatkozó megelégelte, hogy egy ártatlan fiatal lányt esetleg még büntetőjogilag is felelősségre vonnak azért, mert megverték.

Malina Hedviget két kopaszra nyírt, bőrfejű fiatal verte meg a szlovákiai egyetemi városban, 2006 augusztusában. A rendőrség röviddel az eset után azzal zárta le a nyomozást, hogy nem is történt bűncselekmény, az egészet csak Hedvig találta ki. Ezt követően idén tavasszal a lány ellen hamis eskü- és vallomástétel vádjával eljárást indítottak.

(FH, hirtv.hu)