Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Mellár Tamás (Párbeszéd) kijelentette, olyan mértékű ma az országban a szellemi és erkölcsi züllés, hogy az a legrosszabb időszakokhoz mérhető. „Félanalfabéták” kapnak Kossuth-díjat és egyházi méltóságok állnak a rossz oldalra – emelte ki.

Felidézte azt is: találtak két bűnbakot a kegyelmi ügyben, és a miniszterelnök „női szoknyák mögé bújva” nem merte vállalni a felelősséget, noha a döntés csak az ő kormányának ellenjegyzésével hatályosulhatott.

Magyarország rossz irányba megy: demokrácia helyett az önkényuralom, piacgazdaság helyett a haveri kapitalizmus és a nyugati orientáció helyett a keleti despotikus hatalmak felé – sorolta.

Kevesellte a 2023-as gazdasági eredményeket is, elmondása szerint csökkent a GDP, a kiskereskedelmi forgalom és a reálkeresetek, míg az államháztartási hiány duplája lett a tervezettnek. Minden fontos makrómutatóban sereghajtók vagyunk Európában – mondta.

Korábban írtuk

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elismerte, hogy sok nehézséggel kellett szembenézni, komoly fegyvertényként szólt ugyanakkor a magas foglalkoztatottság megőrzéséről, az infláció leszorításáról, a reálbérek ismét növekedő pályájáról, a 13. havi nyugdíj megtartásáról és a szakmunkás minimálbér emeléséről is.

A kegyelmi ügyben a miniszterelnök részletes tájékoztatást adott, helyeselte a döntésben részt vevők lemondását, a kormány pedig alaptörvény-módosítással és a gyermekvédelmi szabályok szigorításával veszi elejét a hasonló ügyeknek – tette hozzá.

A vélelmezett erkölcsi züllésre kitérve emlékeztetett: a napokban két ellenzéki képviselőt ítélt el a bíróság.