Menczer Tamás a Facebookra feltöltött videóban idézte fel, hogy a hétfői parlamenti ülésen mit mondott: volt egy vitája a momentumos Tompos Márton képviselővel ez év elején, és tulajdonképpen akkor Tompos azt mondta (kilenc hónappal ezelőtt), hogy a háború hamarosan véget fog érni, mert az oroszok nem fognak tudni kitartani.

Hirdetés

Az én állításom, hogy ennek a háborúnak akkor lesz vége, amikor Ukrajna győzni fog, és ezt megint, ahogy az elmúlt egy órában végig, nem a saját kútfőmből találom ki, nem így kelek fel, és akkor ez lesz, hanem olvasom az elemzéseket

– mondta el Tompos Márton momentumos képviselő idén januárban az említett beszélgetésen. Menczer Tamás akkor rákérdezett arra, mit mondana Tompos, ha a saját kútfőjéből beszélne, aki erre azt válaszolta, hogy „nem én találom ki ezeket, mert tudom, hogy nem értek hozzá annyira. Nekem van annyi önkritikám, hogy inkább elolvasom azokat, akik hozzáértenek, minthogy inkább megfogalmazzak mindenféle random állításokat. És minden egyes szakértő azt mondja, hogy Oroszországnak jelen pillanatban már egyetlen egy nagyobb támadásra van csak anyaga, legyen az vas, legyen az ember, legyen az bármi.”

A háborúpárti álláspontról soha nem késő a békapártira váltani

Menczer Tamás most hétfőn az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésén felhívta a figyelmet arra, hogy Tompos jóslásához képest eltelt kilenc hónap, és a háború folytatódik, ráadásul most már mindenki azt mondja, az is, aki korábban nem ezt mondta, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítani.

Az államtitkár két következtetést tudott levonni:

Korábban írtuk

  • egyrészt azt, hogy jelezzék a külföldi kollégáknak – hogy a gazda szót ne használjam –, hogy a friss anyagokat adják át,
  • a másik pedig az, hogy a háborúpárti álláspontról soha nem késő a békapártira váltani