Egyetlen kérdésre sem válaszol, a nyomozók szerint a másik gyanúsított, Deme Gábor befolyása alatt áll. Azt nem tudják, pszichés vagy üzleti alapon „viszi-e el egyedül a balhét”. Tény, hogy magatartásával magának árt, Deme védekezését – ő azt vallotta, hogy nem tudott K. tervéről, és nem állapodott meg vele Takács megöléséről – elősegíti.

A januárban az országot felkavaró kettős gyilkosság részletei lényegében kezdettől ismertek a nyomozók előtt, köszönhetően a diktafonnak, amellyel Papp László Takács József igazgató kérésére felvette a Demével és K.-val folytatott tárgyalásukat. A magnó akkor is működött, amikor K. lelőtte előbb Takácsot, majd Pappot.

Akik ismerik a felvételt, állítják, a beszélgetés úgy zajlott, ahogy egy felmondást követő átadás-átvételkor szokott. Hangos szó nem hangzott el. Aztán K. Tamás hirtelen fegyvert rántott és lőtt. Deme állítja, ő ekkor már nem volt az irodában. Szavait igazolhatnák a biztonsági kamerák felvételei, de az azokat tároló szervert épp ő vitte el a szerverszobából a gyilkosság után. Azt mondta: K. utasítására hazavitte a szervert, szétszerelte és a darabjait két, a lakása közelében lévő szemetes konténerbe dobta.

A rendőrség ma tényként kezeli, hogy a perdöntő bizonyítékokat tartalmazó eszközt Deme megsemmisítette. Nem tartják hihetőnek, hogy K. utasítására tette: amikor szétszedte, K. az iskola előtt sokkos állapotban feküdt. Előzőleg meglőtte saját kezét, hogy rablótámadás látszatát keltse.

A BRFK gazdaságvédelmi osztálya külön vizsgálja az alapítványi iskolában elkövetett gazdasági bűnügyeket. Korábban a szóbeszéd milliós sikkasztásról szólt, de az iskola fenntartója cáfolja a pénzügyi visszásságokról szóló híreket.

(Népszabadság)