Éjjel 3 óta egyfolytában lőnek, félelmetes!

Hirdetés

– idézi az említett csoportból az egyik nőt a napilap.

A bejegyzések között többen is azt közölték, hogy már messziről is hallatszódnak a lövések,

sőt olyan erősek, hogy olyan, mintha az ablak alatt lőnének

– írja a Horgos a mi falunk csoportban egy másik nő.

A horgosiak sorozatlövésekről is beszámoltak, és a rendőri jelenlétet hiányolják. Egyesek az iskolába sem engedik el gyermeküket, sőt azt tanácsolták a többieknek is, hogy maradjanak otthon. A lövöldözés állítólag nem a lakott területen történik, hanem a falu melletti részeken.

A Magyar Nemzet megkeresésére egy helyi forrás megerősítette a lövöldözés tényét. A férfi – név nélkül – azt mondta, az incidens nem lakott területen történt, hanem az autópálya túloldalán, amely egyébként is a migránsok gyakori gyülekezőhelye: innen szoktak megindulni a magyar határ irányába. A lap információi szerint a rendőrség emberei kivonultak a helyszínre, és azóta némileg csökkent a lövések intenzitása. Forrásuk közölte: a lövések rendszeresek, és

úgy tudják, embercsempészek közötti leszámolásról lehet szó.

A Szerbiai Rádió és Televízió értesülései szerint a pénteki összetűzésekben három bevándorló életét vesztette, egy pedig megsérült. A közmédia megkeresésére a nagykikindai körzeti rendőrség közölte: a lövöldözés Horgos közelében, a valamikori Bácska mezőgazdasági birtoknál történt.

Hasonló esetre korábban is volt példa a magyar–szerb határ mentén lévő településen és más városokban is a Délvidék északi részén. A migránsok korábban attól sem riadtak vissza, hogy fegyvereiket lakott területen, akár a helyiek jelenlétében használják. Horgoson a központban is volt már fegyveres leszámolás a migránscsoportok között.

(forrás)

Korábban írtuk