Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) csütörtöki közleményében azt írta, a programban kidolgozták a betegutak szervezési és szakmai irányelveit, valamint infrastrukturális és gép-műszer fejlesztést hajtottak végre. Hozzátették: a szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen rövidül a kórházban eltöltött idő, és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma.

Hirdetés

Az egynapos sebészet speciális, a többnapos kórházi ellátást kiváltó eljárás, amely – a kórházi ellátáshoz hasonló körülmények között – 24 óránál rövidebb ellátási időt igényel.

Egynapos sebészeti ellátás keretében többek között sérv-, visszér-, szemészeti (szürkehályog), kézsebészeti, nőgyógyászati, vesekő-eltávolító, fül-orr-gégészeti műtétek végezhetők. Nincsenek hosszú várakozási idők, kórházi várólisták, és a beavatkozások jól tervezhetők – írták.

Az ellátást végző személyzet számára előny, hogy az egynapos sebészeti ellátásban csökken az ügyeleti idő és a hétvégi munkavégzés. Ezzel egy időben a fekvőbeteg-ellátás a felszabaduló kapacitások miatt szintén javul – olvasható az OKFŐ közleményében.

Korábban írtuk