Fotó: Balogh László, Facebook, szerk.
Hirdetés

Az eddig önkormányzati képviselőként és gimnáziumigazgatóként tevékenykedő új polgármester vasárnap éjjel az MTI kérdésére azt mondta: az „első szeretne lenni a kötelességteljesítésben” minden nagykanizsai polgármestereként, függetlenül attól, hogy ki támogatta és ki nem. Miután a közgyűlésben – a nem végleges adatok alapján – várhatóan kisebbségbe kerülnek az ellenzéki összefogással szemben a kormánypártok képviselői, ezért a döntésekhez meg kell nyerni a pártoktól független többséget.

Kifejtette, hogy a következő időszakban szükség van a Modern városok program nagykanizsai elemei esetében arra, hogy az előkészületek és a tervek fázisa után megkezdődjön a megvalósításuk. Ezen túlmenően szeretné Nagykanizsát egy fenntartható gazdálkodású, „körkörös gazdaságú mintavárossá” alakítani.

Balogh László azt is elmondta: egyik legfontosabbként a fiatalokat megszólító, a helyben maradásukat, visszatérésüket szorgalmazó, Kanizsa vár vissza elnevezésű tervet szeretné megvalósítani a következő ötéves ciklusban.