Fotó: MTI/Illyés Tibor
Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Szövetség elnöke (k) beszél az elõrehozott szlovákiai parlamenti választások után, az eredményváró végén a párt pozsonyi központjában 2023. október 1-jén hajnalban.
Hirdetés

Történelmi eredményt értünk el, a siker viszont elmaradt. Mégis mindenkinek köszönöm azt, hogy hozzátette a magáét, minden szavazónak köszönöm szépen a szavazatot. Soha a magyar párt – amióta a Magyar Közösség Pártja (MKP) felbomlott – nem ért el ilyen sikert, hiszen 130 ezer szavazatot kaptunk. A párt elnöke sem kapott soha ennyi szavazatot, amióta megbomlott az MKP, de sajnos ez nem volt elég (.) Attól függetlenül, hogy igyekeztem mindent megtenni és azzal együtt, hogy milyen eredményt értünk el, természetesen vállalom a politikai felelősséget – hangzott el többek közt az interjúban, amelyet teljes egészében IDE KATTINTVA a felvidék.ma hírportálon olvashatnak el.

Zuzana Čaputová államfő a választói akarat és a bizalom megnyilvánulásának tekinti a parlamenti választás eredményét. Nyilatkozata szerint a győztesé a fő felelősség abban, hogyan alakul a további helyzet, hiszen a győztes keltette a legnagyobb elvárásokat a választók körében.

Korábban írtuk