„Kezdődjön a változás!” – ezzel a címmel tartott Karácsony Gergely 2021. szeptember 17-én egy kampányeseményt, ami az előválasztást népszerűsítette. A rendezvényen a főpolgármester miniszterelnök-jelölti kampányát kiszolgáló 99 Mozgalom arculati elemei köszöntek vissza. Sőt a Facebookon is a 99 Mozgalommal népszerűsítették ezt az eseményt.

Hirdetés

A Mediaworks felvételeinek tanúsága szerint amíg Karácsony Gergely a színpadon beszélt, a háttérből nem más, mint Korányi Dávid figyelte az eseményeket.

Karácsony korábbi városdiplomáciai főtanácsadója az utóbbi hónapokban azért került a figyelem középpontjába, mert az általa működtetett Action for Democray nevű szervezeten keresztül érkeztek külföldről pénzek a kampányidőszakban a magyar ellenzékhez. Az Action for Democracy honlapján ráadásul egy ideig Karácsony Gergely mozgalma is szerepelt a támogatottak között, majd tévedésre hivatkozva törölték onnan.

A főpolgármester többször is hangoztatta, hogy Korányi az ő mozgalmának nem gyűjtött pénzt, illetve, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányába nem kerültek külföldi adományok.

Korábban írtuk

Így viszont felvetődik a kérdés: mit keresett Korányi a 99 Mozgalom 2021. szeptemberi rendezvényén, s miért hallgatta úgy Karácsony színpadi szövegét, mint egy kampányember?

Megjegyzendő: az esemény jelentős volt, az előválasztás egy nappal később elkezdődött.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.