Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Gerencsér Ferenc (Momentum) a kormány éves teljesítményét összefoglalva kiemelte: Magyarországot Románia is lehagyta, a kormány pedig nem tudja megvalósítani, hogy a magyarok jobban éljenek. Négy negyedéven át volt recesszióban a magyar gazdaság, amire 1996 óta nem volt példa – idézte fel.

A kormány „akkusivataggá” teszi az országot, noha az alacsony hozzáadott értékű munka már a magyarokat sem képes „felszívni” – nehezményezte.

Hozzátette: a jobb oktatásért tüntető fiatalokat lefújták könnygázzal, majd megverték, végül a tanáraik nyakába varrták a „bosszútörvényt”, az egészségügyről szólva pedig kiemelte, hogy az elmúlt hetekben vált nyilvánossá, mennyire tragikus a kórházi fertőzések száma.

Eközben az EU-s pénzek továbbra is „akadoznak”, 20 adóemeléssel és további 30 megszorítással terhelték meg a magyarokat, 270 beruházást állítottak le, az infláció éves szintje 18 százalékra várható, januárban pedig ismét emelkedik a benzin ára – sorolta.

Korábban írtuk

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában arra mutatott rá, hogy Romániában az emberek 24 százalékának nincs vízöblítéses WC-je, a gyerekek fele pedig az ország határain kívül születik.

Kiemelte: ígéretei ellenére a Momentum nem tudta leváltani sem Orbán Viktort, sem Gyurcsány Ferencet, utóbbinak viszont a listájára „felkéredzkedtek”.

Az uniós pénzekről szólva a Momentum EP-képviselőinek megkérdezését javasolta, hozzátéve: a Momentum a járvány idején és most is ellenzi a kormány gazdaságösztönző intézkedéseit.