Fotó: Facebook/Magyar Nemzet
Gajda Péter és Lackner Csaba
Hirdetés

A hanganyagok alapján a kispesti vagyonkezelő igazgatója, Kránitz Krisztián kapzsisága miatt összeveszett szövetségeseivel.

„Előbb elvesztette Burány Sándor támogatását, aki kiszavaztatta az önkormányzati választás jelöltjei közül. Majd Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő és Gajda Péter polgármester bizalmát is eljátszotta, miután a beszélgetések szerint több millió forinttal károsította meg őket” – írja a lap.

„Szerintem nem nagy tudású. A pénzzel mindenki tud bánni, a tíz százalékkal mindenki tud bánni”

– fogalmaz a felvételen a Lackner Csabaként azonosított férfi szocialista párttársáról, Kránitz Krisztiánról, mire egy beszélgetőtársa azt mondja,

„Mr. Negyven Százalék a beceneve az önkormányzatnál”.

Lackner az egyik felvételen részletesen elmeséli Kránitz bukásának körülményeit és később arról is beszél, hogyan akarták megmenteni Kránitzot Gajda Péter polgármesterrel: azon gondolkodtak, hogy Kránitz Krisztiánnak DK-színekben kellene indulnia.

„Van ez a volt együttes csaj, ez a Rátkay Andrea, aki most alpolgármester, akit a DK átvett, ki kell őt b…szni, újra kell beszélni a tárgyalást, Kránitzot a DK színeiben el kell indítani. Ezért adunk még egy alpolgármesteri helyet”

– vetette fel Lackner elmondása szerint a polgármesternek. Ezt azonban végül nem lehetett megszervezni, mert „a Krisztiánt ki akarták a pártban csinálni”.

A felvételeken hallható az is, hogy Kránitz a „Kossuthban” vásárol lakást „az anyja nevén”, és az ottani ingatlanok iránt „Péter” is érdeklődött.

A Magyar Nemzet szerint a hangfelvételeken többször is előkerül Somogyi László vállalkozó neve. A lap elérte Somogyi Lászlót, aki tagadta, hogy bármi igaz lenne mindabból, ami a hanganyagokon hallható.

– Beszélni mindent lehet, uram, ami nem történt meg, arról is lehet beszélni – mondta a Magyar Nemzetnek Somogyi, majd letette a telefont. A férfi egyébként Somogyi Lászlóné kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő férje.

Gajda Péter Facebook-oldalán vasárnap egy közleményt hozott  nyilvánosságra.

„Az elmúlt napokban személyemmel és az általam vezetett hivatallal kapcsolatban több rágalmazó hangvételű helyi és országos írás jelent meg. Ezek többsége bizonytalan eredetű hangfelvétel, általam beazonosíthatatlan és ismeretlen emberek manipulált beszélgetéséből is áll. Valamennyi rágalmazó mondat természetesen minden alapot nélkülöző valótlanság” – írta a polgármester.

A Magyar Nemzet megszólaltatta a kormánypártok kispesti polgármesterjelöltjét is. Dódity Gabriella úgy fogalmazott: a napvilágra került újabb hangfelvételek alapján, egy bűnszervezet képe kezd kirajzolódni, hiszen most már több kispesti MSZP-s politikus is érintett.

Az ügyről korábban itt írtunk: 1. rész, 2. rész, 3. rész.