Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív
Hirdetés

Korózs Lajos teljes kudarcnak nevezte a kormány elmúlt tízéves lakáspolitikáját, szerinte ugyanis az egész országban lakhatási válság van. Szerinte a hajléktalanoknak külső férőhelyeket, albérleti támogatást kellene biztosítani és szociális bérlakásokat kellene építeni.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője közölte, az elmúlt tíz év Fidesz-KDNP-kormányzása zsákutcába jutott.

Fotó: MTI/Kovács Attila, szerk.

Szerinte ma a fiatalok előtt két lehetőség van: a vándorbot vagy a koldusbot. Minden tizedik szülőképeskorú nő külföldön van és minden hatodik-hetedik magyar gyermek külföldön születik – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő szerint ha az elmúlt tíz évben nem működött a jobboldali népesedéspolitika, akkor balra kell fordulni. Egy fiatal párnak megfelelő megélhetés és fizetés kell ahhoz, hogy el tudjon indulni az életben – hangoztatta.

Volt kérdés az iskolai erőszak kapcsán felmerült intézkedésekről, a többi között az iskolák bekamerázásáról a pedagógusok védelme érdekében. Korózs Lajos azt mondta, nem segítene a kamera, ugyanis az erőszak oka a kormány kudarcos szociál- és családpolitikája, hogy a családok nem tudják a mindennapi – lakhatási, jövedelmi – problémáikat megoldani. A kiváltó okokat kellene megszüntetni – mondta, hozzátéve: ha a gyerekek látják maguk előtt a perspektívát, akkor nem fognak agresszívan viselkedni.

Kérdezték a képviselőket arról is, mit szólnak hozzá, hogy a gyöngyöspatai romák elutasítják azt, hogy a kártérítési összeg helyett képzésben részesüljenek. A népjóléti bizottság elnöke azt mondta, szégyelljék magukat a kormánypárti politikusok, szégyellje magát a kormány! Nem ég le a képükről a bőr? – kérdezte.

Korózs Lajos szerint mindenkinek, a bíróságnak, a helyi roma önkormányzatnak, a gyerekeknek is igaza van, Orbán Viktornak és kormányának nincs igaza.

„Odaküldik ezt a nyomorult Horváth Lászlót bohócnak?” – közölte a térség kormánypárti képviselőjéről, az üggyel kapcsolatos feladatokkal megbízott miniszterelnöki megbízottról. Hozzátette:

„ez az ember embernek is hitvány, nem parlamenti képviselőnek, embernek is. Odamegy uszítani. Undorodom tőle, amit csinál. Gyűlölöm őket ezért a mentalitásért.”