A közleményben azt írták, hogy a katolikus egyházfő számára onnan is ismert ez a magyar nyelvű fordulat, hogy korábban áldását adta az évtizedes múltra visszatekintő karitatív célú kezdeményezésre, valamint tárgyi adománnyal is hozzájárult a Jónak lenni jó! című műsorhoz.

Hirdetés

Felidézték, hogy Ferenc pápa 2021-ben a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekek támogatására indított akcióban rendkívüli felajánlással csatlakozott a Jónak lenni jó! kampányhoz; az egyházfő a Jézust ácsmesterségre tanító Szent Józsefet ábrázoló szobrot küldött a közmédia adománygyűjtő műsorának. A műalkotás szimbolikus jelentőségű, hiszen a pápa minden nap imádkozik Mária jegyeséhez.

Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője a pápalátogatás rádiós közvetítését irányította, amikor a katolikus egyházfő beszédében elhangzott a magyar nyelvű fordulat – írták. A közlemény szerint „a Kossuth rádió csatornaigazgatója azt mondta, szinte nem hitt a fülének, ez ugyanis egyértelmű utalás volt a közmédia karitatív kampányára.”

„Hatalmas öröm az egész közmédia számára, ismét kapott a Szentatyától egy pápai ajándékot, azt, hogy számon tartja jótékonyság jegyében végzett szolgálatunkat” – idézi a közlemény Siklósi Beatrixot.

Korábban írtuk