Áldott ünnepet kívánó üzenete mellett egy videót is feltöltött Nagy István, amelyen személyesen vitt el egy fenyőfát a dunakeszi mentőállomásra Csató Gáborral, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójával, akivel a díszítést is elkezdték.

Hirdetés

Erdészeti, meg amolyan agrárminiszteri nyelven szeretnék kifejezni az ország köszönetét a mentők egész éves munkájáért – fogalmazott a miniszter a videóban. Akiken a mentőknek kell segíteni, azoknak nincs módjuk megköszönni – tette hozzá Nagy István.

Ezért 256 mentőállomásra juttatnak el egy-egy fenyőt karácsonyfának az állami erdészeti társaságok országszerte – mondta Nagy István, aki megköszönve áldozatos munkájukat, hozzátette: „legyen ott a magyar emberek szeretete”.

„Talán a Covid alatt éreztük ennyire a társadalmi megbecsülést, és azt, hogy a tenyerükön hordoz minket a bajtársaimmal a lakosság” – mondta Csató Gábor, aki közölte: 8500 bajtársának az Agrárminisztérium, a kormányzat és a lakosság is megköszöni az ez évi munkáját. Hozzátette: ő is háláját fejezi ki bajtársainak a több mint 1,3 millió idén ellátott betegért.

Korábban írtuk