Nagy Sándor 2018 óta Herczeg Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő kabinetvezetője; a rendszerváltás után egy cikluson keresztül önkormányzati képviselőként tevékenykedett. A jelenleg hatályos átmeneti rendelkezések alapján nem kell időközi választást kiírni, ezért a jelölőszervezet nevezhet meg a kompenzációs listáról egy jelöltet.

Hirdetés

A szeptember 3-án elhunyt Hanó Miklós a Fidesz-KDNP képviselőcsoport frakcióvezetője és Békéscsaba alpolgármestere is volt. Az MTI információi szerint a legközelebbi, szeptember 21-i közgyűlésen a képviselőcsoport bejelenti, hogy kit jelölnek frakcióvezetőnek és a helyettesének.

Az új alpolgármester személyére Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester tehet ajánlást, amelyet a közgyűlésnek kell jóváhagynia – tájékoztatta Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzője az MTI-t. Hanó Miklóst a békéscsabai közgyűlés saját halottjának nyilvánította, róla a későbbiekben közteret is neveznének el egy közgyűlési határozat szerint.

A politikus halálát követően újjáalakult a Fidesz-KDNP békéscsabai szervezete is. Az új elnök Szegedi Balázs lett, aki a Békés Vármegyei Önkormányzat alelnöki posztját is ellátja. Alelnök lett Alföldi Károly, Gulyás Péter, Nagy Sándor, Opauszki Zoltán, Paláncz György és Végh László – tájékoztatott Szegedi Balázs.

Korábban írtuk