Nagy-Vargha Zsófia elmondta: a Nemzeti Tehetség Programban a Bonis Bona, valamint a Tehetségbarát Önkormányzat díjakkal azoknak köszönik meg a munkáját, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a tehetséggondozásban.

Hirdetés

A Bonis Bona díjjal mentortanárok, mentorok, tehetségsegítők munkáját ismerik el. A díjra három kategóriában – tehetségsegítő, tehetségfejlesztő és tehetséggondozó – jelölhetnek arra érdemes embereket volt diákok, diákok szülei, köznevelési intézmények vezetői és pedagógusok. A negyedik kategória az életműdíj, amelyet legalább 20 év kiemelkedő munka után ítélhetnek oda – közölte.

A Tehetségbarát Önkormányzat címre az önkormányzatok pályázhatnak két kategóriában – községek és városok, valamint megyei jogú városok és fővárosi kerületi önkormányzatok – mondta a helyettes államtitkár. Hozzátette: az elmúlt években több mint 40 önkormányzat kapta meg a díjat.

Nagy-Vargha Zsófia jelezte, a Nemzeti Tehetség Programhoz mindenki hozzájárulhat a személyi jövedelemadó második egy százalékának felajánlásával, amelyet kiegészít a kormány, így több milliárd forintot fordíthatnak Magyarországon a tehetségek támogatására.

Korábban írtuk