Colleen Bell, az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete az MTI-nek adott interjújában hangsúlyozta, személy szerint minden téren hozzá szeretne járulni az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítéséhez. 

Colleen Bell elmesélte, hogy rendkívül megtisztelőnek érezte, amikor Barack Obama elnök felkérte, hogy ő legyen az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. Nemcsak azért, hogy nagykövet lehet, hanem hogy Magyarországon, „amelyet a családom már ismert és megszeretett”. Elmondta, hogy korábban már több ízben jártak Magyarországon, és „elámultunk a magyar kultúra gazdagságán, az ország szépségén és a magyar nép büszkeségén”. Azt mondta, izgatottan várták, hogy visszatérjenek és jobban megismerjék az országot.

Az új nagykövetnek már volt alkalma ellátogatni Székesfehérvárra, Mohácsra és Debrecenbe. Hálás azért, hogy Áder János köztársasági elnök és felesége, valamint Németh Zsolt meghívták őt a férjével a Csángó Bálra, amelyet „nagyon különleges kulturális eseménynek” nevezett. Ugyancsak látta az amerikai és a magyar vízilabda válogatott mérkőzését, a fiával ellátogatott a mohácsi busójárásra, és részt vett Ádám György zongoraestjén is a Liszt Ferenc Zeneakadémián. Azt mondta, nagyon kíváncsi Magyarországra, a nagykövetség versenyt is hirdetett a Facebookon arról, hogy milyen helyeket érdemes megnézni.

Colleen Bell azt mondta, szeretne minél több emberrel találkozni, és meghallgatni sok véleményt, hogy jobban megértse Magyarországot és történelmét. Azt mondta, olyan helyekre is szeretne eljutni Magyarországon, ahol még egyetlen korábbi amerikai nagykövet sem járt. Miközben fontosnak nevezte, hogy találkozzon a kormány tagjaival, politikusokkal, a civil társadalom vezetőivel és üzletemberekkel, hangsúlyozta, hogy az élet minden területéről szeretne beszélni magyarokkal, és ehhez a közösségi média felületeit is fel szeretnék használni. Miközben igyekszik minél több eseményre elmenni, amerikai nagykövetként az amerikai kultúra támogatására törekszik – tette hozzá.

MTI