Fotó: Navracsics Tibor, Facebook
Hirdetés

Zala területileg az ország legkisebb vármegyéi közé tartozik, ugyanakkor az elmúlt évek beruházásai jelentős ipari fejlődést eredményeztek itt – hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Az országos tervezési folyamat célja, hogy – Budapest dominanciája mellett – a fővárostól távolabb eső területek gazdasága is erősödjön, e területek adjanak kiegészítő erőt az ország és a nemzetgazdaság fejlődéséhez – fogalmazott Navracsics Tibor.

Hozzátette, hogy Zala vármegye – mint Budapesttől viszonylag távolabb eső térség – önálló gazdasági alközpontként kitüntetett szerepet játszhat. Sokszínű és változatos tájegységeit tekintve sok szempontból alkalmas arra, hogy a turizmus terén is jobban teljesítsen. Mindehhez többek közt a Lenti városában működő gyógyturizmus, valamint a Balaton és a határvidék adta természeti és környezeti tényezők is jó alapot adnak – jelezte.

Navracsics Tibor azt mondta, nagyon sok lehetőség áll Zala vármegye előtt. A kormány az országos stratégiák meghatározásánál is számít ezekre az előnyökre és így próbálják meg a térség jövőjét megtervezni – tette hozzá.

Korábban írtuk

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntőjében elmondta, az MKT megyei szervezete fél évszázada hiánypótló szerepet tölt be egyebek mellett a tehetséggondozásban, valamint a szakmai és a várossal közös programok szervezésében és lebonyolításában. A szervezet emellett szorosan kapcsolódik a városban működő pénzügyi, számviteli felsőoktatáshoz.