A lassan kelet felé továbbhaladó hidegfront miatt vasárnapra országszerte több mint tíz fokkal visszaeshet a maximumhőmérséklet, az ország nagy részén 16 és 21 Celsius fok között lesz – közölte honlapján a meteorológiai szolgálat.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Mint azt a met.hu-n vasárnap kora reggel közölték, többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Ahogy halad a front kelet felé, úgy vékonyodik el a felhőréteg, kezdetben a Tiszántúlon, késő délután nyugaton süthet ki kisebb körzetekben hosszabb időszakokra a nap.

Többfelé kell esőre, záporra számítani, az ország keleti felén zivatar is kialakulhat, de délutánra nyugaton már kevesebb esélye lesz annak, hogy a csapadék fog aláhullani a felhőkből. Felhőszakadás, heves zivatar miatt az ország egy sávjára adtak ki figyelmeztetést, a Mátra-Tisza-vonalára.

Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik, illetve zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 16 és 21, az Alföld keleti felén 22 és 28 fok között várható. Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő.