Ismert, Karácsony Gergely újrázásának támogatását elsőként a Demokratikus Koalíció jelentette be, igaz, a párt látszólag sokáig kérette magát.

Hirdetés

A dolog pikantériája, hogy pár nappal később a Momentum, amelynek jelenlegi elnöke, Donáth Anna szerint Gyurcsány a „hazugság kultúráját” képviseli, ugyancsak bejelentette, támogatják Karácsonyt. –

„Az elmúlt négy évben Karácsony Gergely mint főpolgármester rászolgált arra, hogy a Momentum mint liberális párt támogassa őt a továbbiakban is”

– mondta Gelencsér Ferenc, a párt január végén leköszönő elnöke.

Nem sikerült a teljes összefogás

A balliberális oldal két pártjának támogatása ellenére azonban Karácsony nem lehet teljesen nyugodt, hiszen több kihívója is akad. A Jobbik november végén jelentette be, hogy Brenner Kolomant, a párt országgyűlési képviselőjét indítja főpolgármester-jelöltként.

Korábban írtuk

A Jobbik frakcióvezető-helyettese céljaként fogalmazta meg, hogy valós alternatívát mutassanak a polgári Budapestnek,

A Mi Hazánk Mozgalom is önálló főpolgármester-jelöltet állít, Grundtner András, a párt budapesti alelnökének személyében. Grundtner a MIÉP-ben kezdett politizálni, és majdnem tíz évig, a Mi Hazánk megalakulásáig a Jobbik tagja volt.

Az ellenzéki pártok közül az LMP nem döntött még arról, kit indít vagy támogat a főváros vezetésére. A lap megkeresésére a párt most is csak annyit közölt, még nem hozták meg a főpolgármester-jelöltre vonatkozó döntést, de várhatóan az LMP is hamarosan előrukkol egy névvel, feltehetően Vitézy Dávid lesz náluk a befutó.

A zöldpárt ugyanis egy ideje tárgyal Vitézyvel, hogy vállalja el a jelöltségét, szerintük ugyanis politikus helyett szakértő kell Budapest élére.

Az biztos, ha Vitézy vállalja a megméretést, könnyen beleköphet a már egymás között pozíciókat osztogató DK és Momentum levesébe, ha pedig nyer a választáson, az a Párbeszéd nevű párt végét is jelentheti – jegyzi meg a Magyar Nemzet.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják a Magyar Nemzet oldalán.