Hirdetés

Magyar Péter egy úgynevezett kamupártba vásárolhatta be magát. A Tisza Pártot 2021-ben gründoló két férfi – Deák Boldizsár és Szabó Attila – kezdeti ígérgetése ellenére ugyanis alakulatuk egyetlen képviselő-jelöltet sem állított a 2022-es országgyűlési választásokon.

Magyar Péter szövetségesei közül Deák Boldizsár az igazán ismert szereplő helyi szinten Egerben, méghozzá rendkívül rossz híre van. A Tisza Párt alapítójának

vállalkozói múltját kétes ügyletek szegélyezték, a régióból származó információink szerint a férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypártokra.

De talán a kétes kaszinóbizniszeknél is kínosabb lehet Magyar Péter számára az újdonsült pártja alelnökének rendszerváltás előtti, pártállami múltja.

Egerben és környékén közszájon forog, hogy Deák Boldizsár a Kádár-rezsimben az állambiztonsági szervek beépített ügynöke volt és jelentéseket is készített Sólyom fedőnéven.

A napilap információi szerint 1973 előtt egy bolti lopás után szervezte be Deákot a Belügyminisztérium, és jelentéseket készített többek között Hermann István egri vállalkozóról, aki 2010 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt.

Korábban írtuk

Az értesüléseket alátámasztja az Egriszin.hu portál egyik cikke alatt olvasható hozzászólásfolyam is amelyben többen is írnak arról, hogy Deák Boldizsár ügynök lehetett.

„Miért? Ez valakinek kétséges, hogy Deák Boldizsár alias Sólyom tartótisztje Habis úr volt anno a megyei kereskedelmi osztályon?” – fogalmazott az egyik kommentelő.

A Magyar Nemzet megkereste Deák Boldizsárt, de mielőtt bármilyen kérdést feltehettek volna, annyit közölt, hogy nem nyilatkozik és bontotta a vonalat. Megkeresték az Alkotmányvédelmi Hivatalt és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárát is, ahonnan még várják a választ.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.