Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Karácsony Gergely fõpolgármester (b), Csohány András, a kivitelezõ A-Híd Zrt. vezérigazgatója (b2) és Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója (elöl, j) a felújított Lánchídon az átadás napján, 2023. augusztus 4-én.
Hirdetés

Mivel Karácsony Gergely éppen egy nappal azt megelőzően hagyta jóvá összesen 65 millió forintnyi prémium odaítélését a BKK és a BKV vezetőinek, hogy a két vállalat financiális helyzetére hivatkozva bejelentette a menetjegyek drasztikus áremelését, lapunk azzal a kérdéssel fordult a két közlekedési vállalathoz, hogy a megjutalmazott vállalatvezetők ilyen körülmények között is felveszik-e a mesés prémiumokat. Válaszában a BKV és a BKK egyaránt a prémiumok általuk vélt jogosságát hangsúlyozta.

Azt írták, „minőségi szempontok alapján megállapított feladatok teljesítése esetén járó”, illetve „teljesítménycélok eléréséhez kötött prémiumokról” van szó, amelyek nem is nevezhetők jutalomnak.

Hozzátették: amennyiben az előírt feladatokat nem teljesítik a menedzsment tagjai, a jövedelmük ezen részét elveszítik. Eszerint tehát úgy látják, hogy a fővárosi közlekedési vállalatok vezetői kiválóan végezték a dolgukat és megkérdőjelezhetetlenül jár nekik az esetenként tízmillió forint körüli prémium.

Karácsony Gergely saját hatáskörében eljárva három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte a csillagászati összegű prémiumok kifizetését.

A teljes cikket IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatják el.

Korábban írtuk