A Medián számai is megerősítik: a baloldali közös lista miatt szavazatokat veszít az ellenzék. A baloldali…

Posted by Nézőpont on Monday, January 18, 2021

A Nézőpont azt írta, hogy a Medián számai is megerősítik: „a baloldali közös lista miatt szavazatokat veszít az ellenzék”.

Hirdetés

Hozzátették: „a baloldali kutatócégekhez sorolt Medián, akarva-akaratlan, elismerte” legfrissebb publikációjában, hogy a 30 év alatti fiatalok körében a baloldali közös lista mintegy 240 ezer szavazó elfordulását hozta az ellenzéktől.

A Nézőpont közlése szerint a Medián ugyanis azt mutatta ki, hogy a 30 év alattiak körében a Fidesz 22 százalékon áll, s „a Kétfarkú Kutya Párt beérte, a Jobbik és a Momentum pedig meg is előzte”.

Ezek alapján a Jobbik és a Momentum – a Medián szerint – legalább 23-23 százalékon áll a fiatalok körében, a DK, MSZP és az LMP számára pedig így maximum összesen 10 százalékos támogatottság marad – írták.

Korábban írtuk

A Nézőpont szerint mindez a baloldali közös lista pártjainak 56 százalékos támogatottságát jelenti, míg a Medián a baloldal közös listájánál csak 41 százalékos szimpátiát mért.

Ezek alapján a Gyurcsánnyal való összefogás a Medián szerint 15 százalékpontos csökkenést hozott a baloldalnak, s ez 240 ezer fiatalnak feleltethető meg – állapította meg a Nézőpont Intézet.