Fotó: ShutterStock/Sodel Vladyslav
Hirdetés

Soltész Miklós a prédikátor, motivációs előadó első szegedi előadása előtt úgy fogalmazott, Nick Vujicic nagyszerű ember, aki hihetetlen fizikai nehézségek mellett hatalmas lelkierőt tud adni nemcsak családjának, hanem emberek millióinak. Ezért hívták fél éven belül másodszor is Magyarországra.

Nick Vujicic korábban még nem járt Szegeden, az itt lakó fiatalok, közösségek, a fogyatékossággal élők vagy szüleik, ápolóik megérdemlik, hogy erőt, segítséget vagy amennyiben lehetséges, támaszt kapjanak – hangsúlyozta a politikus.

Mint mondta, az előadás-sorozat másik célja, segíteni a többségi társadalom és a kisebbség békés együttélését a szomszédos országokban – Szlovákiában, Romániában vagy Szerbiában -, ahol sok magyar él. Ennek első elemeként Nick Vujicic hétfőn este Nagyváradon tartott előadást csaknem négyezer ember előtt magyar és román tolmácsolással.

Nick Vujicic az MTI-nek úgy fogalmazott, szerda délelőtti szegedi előadásán elsősorban a fiatalokat szeretné motiválni. Átadni számukra az üzenetet, hogy felfelé törekedjenek, és tudják, mindannyiunkat lehet szeretni és mindannyiunknak van helye.

Korábban írtuk

Azt mondta, keresztényként, a Bibliát olvasva tudja értékei igazságát. Hozzátette, tisztában van vele, hogy sokan pozitív emberként tekintenek rá. A pozitivitás azonban nem saját megküzdési mechanizmusa. Szavai szerint megtalálta az igazságot, és így megtalálta a boldogságot, az örömömet, és rátalált a céljára is.

A prédikátor közölte, azt szokta mondani az embereknek, hogy „ha nem kapsz csodát, akkor is lehetsz az”. Nick Vujicic leszögezte, nem számít, hány éves vagy, min mentél keresztül, mindig tudsz segíteni valakinek, aki rászorul. Arra biztatta a magyarokat, hogy bátorítsák, emeljék föl és segítsék a többi magyart. Hiszen minél erősebbek együtt mint ország, annál jobb – mondta.

Nicholas Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként, karok és lábak nélkül született 1982-ben Ausztráliában. A szülőket először sokkolta az állapota, ám később mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet tudjon élni.

A férfi bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével ma már tud boldogulni a mindennapokban: sok gyakorlással és akaraterővel megtanult egyebek mellett írni, gépelni, a számítógépet használni. Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat; 17 évesen kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken, azóta a világ minden táján tart előadás-sorozatokat. Magyarországon 2013-ban, 2016-ban, 2019-ben és idén tavasszal is járt.

Nick Vujicic 2002-ben az Egyesült Államokba, Kaliforniába költözött. 2012-ben megnősült, négy gyermeke született.