Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Hirdetés

Kelemen Zoltán orvos, az intézet ügyvezetője az MTI megkeresésére telefonon azt közölte, hogy a szakemberek a fertőtlenítőszerekre, az eljárásrendre, az izolációs helyiségekre és a dolgozók képzettségére kiterjedő szerdai vizsgálat után ezúttal az intézet II. számú telephelyén főként az érkező betegek fogadását, elhelyezését vizsgálták.

Az ügyvezető korábban beszámolt arról, hogy az intézetben 199, főként krónikus, súlyos beteget ápolnak, ellátásukat több mint 80 dolgozójukból naponta 45 végzi.

Átszervezés, izolációs szobák kialakítása, megfelelő mennyiségű védőeszköz és fertőtlenítőszerek, koronavírus-tesztek beszerzése vált szükségessé az elmúlt időszakban ahhoz, hogy a koronavírus ne tudjon bejutni az épületbe – jegyezte meg.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A honvédség szerdán, a járványügyi ellenőrzés előtt fertőtlenítette a létesítményt – tette hozzá.

Kelemen Zoltán elmondta: korábban felvételi zárlat volt az intézetben, ezt már feloldották, azzal a feltétellel, hogy újabb beteget csak akkor fogadnak, ha két koronavírus-tesztje is negatív eredményt mutat.

A dolgozókat is szűrték, az intézményben még nem találtak koronavírustól beteg, azzal fertőzött, vagy fertőzésgyanús embert – mondta.