Hirdetés

A riporternek igaza van: lassan lehetetlennek tűnik felsorolni, kiket sértegetett már az elmúlt hónapokban a Gyurcsány-féle baloldal kormányfőjelöltje.

Decemberben például, amint arra Bohár Dániel is utalt, Márki-Zay arról beszélt, az ellenzék azért bukta el a 2018-as választást, mert nem világosították fel a „falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat”.

Márki-Zay a téma kapcsán egy másik, a közösségi oldalán közzétett videójában közölte: „talán az utolsó faluban is mindenkinek kinyílna (sic!) a lámpa a fejében, hogy migránsokat csak a Fidesz hoz be Magyarországra. És ezt érdemes lenne tudatni, mert még egyszer, nagyon sok ostoba ember van, aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes”.

December 12-i videójában úgy fogalmazott: „hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni”.

Egy másik videójában pedig a nőket sértegette.

„Ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvényújságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak. Hát szépséghibája ennek, hogy ez a fantasztikus asszony ez egy olyan újságot küldött, amibe’ pont az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve, a többi meg meg van ugyan fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni.”

Korábban írtuk

A nőket egyébként sem tartja sokra: Dobrev Klára és az előválasztás kapcsán azt nyilatkozta: „női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus”.

Egy nyilvánosságra került felvételről – ahogy azt Bohár Dániel is bemutatta – kiderült, hogy Márki-Zay Péter „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” nevezte azokat, akik támogatják a rezsicsökkentést.

Január 23-i Facebook-bejelentkezésében a fogyatékos szót pejoratív értelemben használva, „fogyatékos fideszes propagandistákat” emlegetett.

Botrányos kijelentése nyomán az Autisták Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Siketvakok Országos Egyesülete felszólította Márki-Zay Pétert, hogy haladéktalanul kérjen nyilvánosan bocsánatot.

A kárpátaljai magyarokat kifejezetten veszélyes helyzetbe sodorta, amikor a háború kirobbanása után oroszpártinak nevezte őket.

Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar az inkább oroszpárti lehetett”.

De nem csupán társadalmi csoportokat sértegetett: a vele vitába szálló szavazókat is rendszeresen támadta. A hódmezővásárhelyi polgármester egy veszprémi utcafórumon például egy vele láthatóan normális hangnemben vitázni próbáló fiatal férfival beszélt elfogadhatatlan stílusban. A fiatalember az esetről készült videó alapján jól hallhatóan azt mondja kritikaként a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének, hogy annak „minden szava Orbánról szól”, mire a politikus ingerülten megkérdezi tőle: „Elnézést, önt átengedték az iskolában?” Erre a hódmezővásárhelyi polgármestert körülvevő maroknyi kísérő jól hallhatóan nevetni kezdett, Márki-Zay pedig a fiatalember igenlő válaszára így reagál: „Komolyan? Kettessel? Milyen iskolák vannak Magyarországon?”

A békési piacon pedig a zöldségesekkel kezdett el kiabálni, mondván, nem veszik észre, hogy mennyire hülyének nézik őket.