Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Novák Katalin családokért felelős miniszter a zánkai Erzsébet-táborban 2021. december 16-án
Hirdetés

A Boulevard Voltaire Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter köztársasági elnöki jelölésével kapcsolatban megjegyzi, a hírt aligha fogadják általános lelkesedéssel a feminista értelmiségi körökben, számukra ugyanis a konzervatív nő fogalma eleve egy oximoron – írja a Magyar Hírlap.

A francia portál ismerteti, Novák Katalin három gyermek édesanyja, aki 2014 óta felel a családpolitikáért.

„Komplexusok nélkül, mosollyal az arcán áll ki a hagyományos család, a házasság, a gyermekvállalás és az anyaság mellett”

– idézi a cikket a Magyar Hírlap. A portál rámutat, a magyar családpolitika mindehhez megteremti az anyagi feltételeket, az eredmények pedig nem maradnak el: egyértelműen csökkent az abortuszok száma, nőtt viszont a házasságkötéseké, és javulnak a születési mutatók is. Ami a családtámogatást illeti, nincs miért irigykedni a skandináv jóléti államokra sem, a Boulevard Voltaire felhívja a figyelmet a négygyermekes anyák szja-mentességére és a nagyszülői gyedre is.

A Boulevard Voltaire szerint fontos tanulság, hogy Novák Katalin a francia politikában alighanem az úgymond felvilágosult, radikális feministák üldözésének célpontja lenne, hazánkban azonban köztársasági elnöknek jelölték.

A Magyar Hírlap cikke IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk