A közleményben ismertetik, hogy Szeged-Rendező és Röszke országhatár közötti vasútvonal fejlesztésének keretében több mint 13 kilométer hosszan újult meg a vasúti pálya, és környezete. A szakaszon tavaly augusztus óta a tehervonatok közlekednek, november 28-tól pedig a személyforgalom is elindulhatott. A menetidő Szeged és Szabadka között nagyjából másfél óra a határrendészeti vizsgálatokkal együtt.

Hirdetés

Hangsúlyozták, a személyforgalom újraindítása elősegíti az interregionális kapcsolatokat Szeged, Szabadka és vonzáskörzetük között. A Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztését szolgáló beruházás 2025-ben fejeződhet be teljeskörűen.

A MÁV közleménye szerint Lázár János építési és közlekedési miniszter az első járat utasaként úgy fogalmazott, hogy a vasútvonal Magyarország és Szerbia összetartozását, közös múltját és jövőjét jelképezi. Érdemi segítséget ad a két ország között ingázó diákoknak és munkavállalóknak, és azoknak a családoknak, akik a határ túlfelén élő szeretteikkel igyekeznek tartani a kapcsolatot.

Korábban írtuk