Megkezdődött a III. kerületi Kaszap István park közparki megújítása, és a parkhasználókkal történt egyeztetések alapján véglegesítették a Folyamőr utca– Akác köz–Búvár utca közötti terület kivitelezési terveit – tudatta nemrégiben Karácsony Gergely. A főpolgármester arról nem ejtett szót, hogy a kivitelezést az előző óbudai, fideszes vezetés hozta tető alá. 

Hirdetés

Gyepes Ádám, a Fidesz–KDNP óbudai képviselője lapunk érdeklődésére megerősítette, hogy a megállapodást még Bús Balázs polgármestersége idején kötötték meg.

A területen egyébként az alábbi fejlesztések valósulnak meg: a kerékpárospályát felújítják, a parkon stabilizált burkolatú sétány vezet majd keresztül, körbe pedig keskenyebb, szintén szórt burkolatú gyalogutakon lehet majd járni. A majdani sétányt évelő növényekből és alacsony cserjékből álló virágfelület kíséri pihenőpadokkal, piknikasztalokkal és az eddig kopár parkterületen jelentős számú fát ültetnek. Karácsony Gergely beszámolt arról is, hogy a július végén kezdődött beruházás a DK-s Kiss László vezette III. kerületi önkormányzat és a Biggeorge ingatlanfejlesztő között településrendezési szerződés alapján valósul meg, összesen százmillió forint értékben. A megvalósítást követően a területet a Főkert fogja üzemeltetni.

Nem ez az első eset, amikor a főpolgármester idegen tollakkal ékeskedik, és magáénak tudja be az elődei által megkezdett, előkészített, megtervezett beruházásokat. Tarlós István korábbi főpolgármester lapunknak nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a Budapesten jelenleg is futó, jelentősebb projekteket még az ő vezetése alatt kezdték el.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.