Az LMBTQ-lobbi térhódításával – a tengerentúli tendenciákhoz hasonlóan – hazánkban is rendre jelennek meg olyan transzvesztita show-k, ahol gyermekek jelenlétét is engedélyezik, vagy akár még bátorítják is a szervezők. Sőt, arra is több példa volt, hogy az úgynevezett drag queenek (női ruhába öltözött férfiak) kisgyermekekkel ölelkezve fotózkodtak, s a műsoroknak helyt adó létesítmény épp ilyen fényképekkel népszerűsítette magát a közösségi médiában. Így történt ez egy budapesti vendéglátóegységben a Facebookon fellelhető fotók tanúsága szerint, számol be róla az Origo.

Hirdetés

Facebook-oldalán az Angel VenCartier nevű transzvesztita több fotón is egy kisgyermeket ölelget, a hely műsoraiban fellépő másik drag queen-ről, Valerie Divine-ről pedig korábban is készült hasonló kép egy kávézó teraszán.

„Az esetről az Origo is beszámolt tavalyelőtt nyáron, s a cikk megjelenését követően a szórakozóhely el is távolította a botrányos fotót a közösségi oldaláról. A transzvesztita utólag úgy fogalmazott, hogy jól esett fotózkodnia a gyermekkel, s büszke is rá, hogy így tett” – írja a portál.

Amerikában és számos nyugati országban, ahol nem vették komolyan az erőszakos LMBTQ-lobbit, a transzvesztita előadók már az iskolákba, óvodákba és más gyermekekkel foglalkozó intézményekbe is bejáratosak. A tengerentúlon még arra is volt példa, hogy egy elítélt gyerekmolesztáló tartott felolvasást a kicsiknek.

Korábban írtuk

A gyermekek érzékenyítése nem az egyetlen terület, ahol a szélsőséges csoportok feszegetik a jó ízlés és az erkölcs határait. Néhány hónapja keltett közfelháborodást az az eset, hogy egy USA-beli digitális szolgáltató Down szindrómás felnőttek nőnek öltöztetésével csinált drag queen showt.

Az Origo cikke ITT olvasható.