Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) kiemelte: a miniszterelnök azt mondta, ő bérből és fizetésből élő átlagember, tehát úgy tűnik, egy saját valóságban él, de ezt a kreált világot egyre kevesebb ember hiszi el. A kormányfőnek illetménye és tiszteletdíja van, és semennyire nem viselte meg a válság, ahogy a kormányhoz kötődő vállalkozókat sem – fogalmazott. Hozzátette: ők nem a válság vesztesei, az egyszázalékos kiváltságosok jól jártak.

Hirdetés

Úgy vélte, a kormány elhibázott politikája miatt a bérből és fizetésből élők jártak rosszul és a kiváltságosok jól. Az ellenzéki miniszterelnökjelölt a többséget, a 99 százalékot fogja szolgálni a kiváltságos egy százalékkal szemben – jelentette ki.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára úgy válaszolt, hogy a magyar oltási kampány sikeres, és mindenkinek mielőbb fel kellene vennie az oltást.

Kitért rá: demokráciában az emberek választják meg a miniszterelnököt, ő az emberek alkalmazottja. A baloldal nem nagyon jeleskedett az emberek bizalmának elnyerésében az elmúlt években – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

Elmondta: Karácsony Gergely programja 99 százalékban Gyurcsány Ferencé, a baloldal pedig mindig az emberektől, a vállalkozásoktól, a kiskeresetűektől vesz el válságos időkben. Ezzel szemben a kormány szerint mindenkinek munkát kell biztosítani és a béreket folyamatosan emelni kell – magyarázta.

A 19. percnél indul az ellenzéki felszólalás:

Élő közvetítés az Országgyűlés üléséről

Élő közvetítés az Országgyűlés üléséről

Posted by Nemzeti Televízió on Monday, May 31, 2021