Hirdetés

Kálmán Olga (DK) azt mondta: egy önálló közgazdaságtani fogalmat neveztek el a miniszterelnökről, az „orbáni inflációt”, amely összeforrt a kormány „kétbalkezes” gazdaságpolitikájával.

Úgy vélte, a kormányfő megint a háborúra, a szankciókra és a DK elnökére fog hivatkozni válaszában, miközben olyan árak vannak Magyarországon, mint sehol máshol Európában. Ez a miniszterelnök öröksége – fogalmazott. Hozzátette: a miniszterelnöknek el kellene ismernie, hogy a kormány felelős az inflációért.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy válaszolt, „az infláció az ellenzéket nem érinti, mert ők dollárban számolnak”.

A kormánynak van egy vállalása: az év végére az infláció egy számjegyű lesz, és egymás után hozzák azokat az intézkedéseket, amelyekkel letörik az inflációt – jelentette ki.

Korábban írtuk

Emlékeztetett: bevezették az árfigyelő rendszert, augusztus elsejétől a most 10 százalékos kötelező akciózást 15 százalékra emelik, és ebben az alapvető élelmiszereknek is benne kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy az árak csökkenni fognak, segítenek az embereknek, ösztönzik a versenyt – hangsúlyozta. Hozzátette: csökkenő pályán van az infláció, ősszel újabb intézkedéseket hoznak, és bár a háború és a szankciók „ellenünk dolgoznak”, ellenszélben is teljesítik a vállalásukat az egy számjegyű inflációról.

Arató Gergely (DK) szerint a válaszból az derült ki, hogy továbbra sincs fogalma a kormánynak, hogyan kezelje az inflációt. Mindez persze a miniszterelnököt nem érinti, a leggazdagabbnak könnyű, de a DK árnyékkormánya ezen változtat, ők nem az árakat, hanem a béreket emelik majd – jelentette ki.

Orbán Viktor azt mondta: a képviselő államtitkár volt egy kormányban, pontosan tudni, hogy a baloldal mit tenne kormányon. Ők áfát emeltek, elvettek egyhavi nyugdíjat, egyhavi fizetést, ezért nem engedhető meg, hogy még egyszer elkövessék Magyarországgal szemben, amit egyszer már megtettek – hangsúlyozta.