Hirdetés

Fekete-Győr András (Momentum) azt mondta, „történelmi nehézségek idején az egyetlen helyes viselkedés az őszinteség”, és azt kérdezte, titkol-e a miniszterelnök valamit az ország elől, van-e olyan szándéka, hogy „megalomán olimpiai beruházásokra költse a magyarok pénzét?”

Felidézte, a Momentum 2024-es budapesti olimpiáról tartott „NOlimpia” kampánya után Orbán Viktor nem engedte, hogy népszavazáson döntsenek a magyarok a budapesti olimpiáról. Megítélése szerint Magyarország nem tudta volna kifizetni a 2024-es olimpia rendezésének költségeit.

Ezek után most, a gazdasági válság idején és a megszorító csomag bejelentése után a Magyar Olimpiai bizottság közölte, hogy a „2030-as olimpiát megpályázni erkölcsi kötelesség”.

Orbán Viktor válaszában azt mondta, „2030-ban nem lesz olimpia, tehát a vád, hogy a 30-as olimpiára pályáznánk, azért sem lehetséges, mert olyan nincs”.

Korábban írtuk

A 2032-es olimpiának már van rendezője, így legközelebb a 36-os olimpiáról lehet beszélni, „e tekintetben pedig állok majd rendelkezésére, ha akkor még ön is itt lesz velem együtt” – fogalmazott Orbán Viktor.