Tordai Bence (Párbeszéd) kiemelte: a magyaroknak jövedelembiztonságot kell teremteni, ezért be kell vezetni az alapjövedelmet.

Hirdetés

Kifejtette: a kormány járvány- és válságkezelése gyenge, kapkodó és kaotikus, de voltak felelős lépései is. Ezeket azonban mind az ellenzék javasolta, így például a tömegrendezvények felfüggesztését, az ingyenes internetet, az egészségügyi béremelést vagy az antigén gyorstesztek bevetését – sorolta.

Azt kérik, az alapjövedelemre vonatkozó javaslatukat is fogadja meg a kormány, mert a családok már felélték a tartalékaikat, és egyre többeknek okoz gondot a megélhetés – mondta.

Orbán Viktor közölte: az alapjövedelem arról szól, hogy vannak, akik dolgoznak, tőlük vegyük el a pénzt és adják oda azoknak, akik nem dolgoznak és nem is akarnak. „Hát én ilyet nem fogok támogatni” – jelentette ki.

Korábban írtuk

Végül is túl sok itt az éles vita, szeretjük ha jókedvre derít végre valaki bennünket, és azt mondja, hogy a maga egy…

Posted by Fidesz on Monday, November 16, 2020

Tordai Bence továbbra is azt kérte, hogy fontolják meg az alapjövedelem bevezetését ebben a súlyos társadalmi és gazdasági válságban, és azt mondta, átnyújtja a programot a kormányfőnek.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar társadalom- és gazdaságfilozófia azon alapul, hogy megpróbálnak mindenkinek munkát adni, még a legnehezebb helyzetben lévőknek is, nemcsak azért, hogy jövedelmük legyen, hanem azért, hogy a közösség teljes jogú tagjának érezhessék magát.

Úgy látja, az alapjövedelem a segélyalapú társadalom beköszöntését hozná el, ez korábban már tönkretette Magyarországot, és ma azért teljesít jobban sok európai országnál Magyarország, mert itt nem segélyalapú, hanem munkaalapú gazdaság van.

Folytatja, Miniszterelnök Úr? – Tordai Bence azonnali kérdése Orbán Viktorhoz #Párbeszéd

Posted by Párbeszéd Magyarországért on Monday, November 16, 2020