Hirdetés

Toroczkai László (Mi Hazánk) arról beszélt, a kormánynak mindig van pénze arra, hogy a leggazdagabb globális nagyvállalatokat „megtámogassa” az adófizetők pénzéből, példaként CATL akkumulátorgyártót említette. Emellett azonban kiépült egy olyan sarcoló rendszer, amely az utolsó fillérjét is elveszi a magyar embereknek – tette hozzá.

Szerinte ez a 30-35 éve kiépült rendszer teljesedett ki a „végrehajtói maffia” ügyében. Azt javasolta, hogy legyen nonprofit a végrehajtás.

Azt is tudakolta, mit tett a kormány, hogy kivizsgálja a végrehajtói kar visszaéléseit. Szorgalmazta azt is, segítség meg a devizahiteleseket.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában azt mondta, a végrehajtói rendszer átalakításával kapcsolatban szívesen fogadnak minden javaslatot és azokat meg fogják fontolni.

Beszélt arról is, hogy külföldi nagyberuházások támogatása Magyarországon átlátható rendszerben történik. Ez az összeg, amelyet erre a célra fordítanak, nagyságrendekkel kisebb annál, mint amit a magyar kis- és közepes vállalkozások megsegítésére fordítanak – mutatott rá.

Korábban írtuk

Közölte, azokon a területeken, ahol a magyar vállalkozások képesek világszínvonalon teljesíteni és kiszolgálni a magyar gazdaságot, ott külföldiekre sem nagyon tart igényt az ország, ezért van az, hogy visszavásároltak cégeket.

Orbán Viktor elmondta, ilyen külföldi beruházásokra szüksége van Magyarországnak, azokért verseny is van az országok között.

A törvények betartásával kapcsolatban kijelentette: „mindegy, hogy valaki miniszter vagy államtitkár, horribile dictu miniszterelnök, a törvényeket mindenkinek be kell tartania”.