Őrizetbe vették annak a cégnek az ügyvezetőjét, amely a csatornabekötési munkálatokat végezte a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának közvetlen közelében – tudta meg a Maszol. A nyomozásban részt vevő forrásaik szerint a vezetőt 24 órával a tragédia után vették őrizetbe.

Hirdetés

A Lareno – Fa Kft. adminisztrátorát és egyedüli részvényesét emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják, és indítványozzák előzetes letartóztatását is. A portál információi szerint a cégvezető közvetlenül koordinálta a földmunkákat és nem tartotta be a projektben meghatározott kvótákat.

A munkásokat arra utasította, hogy ássanak le egészen az alapozás aljáig, azaz több mint két méter mélyre. Ezzel szemben a tervekben meghatározott maximális mélység 1,10 méter volt, a tényleges talajszinttől számítva.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Székelyudvarhelyen hétfő délután részben összeomlott a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának épülete, négy diákot temetve a romok alá. Egyikük azonnal meghalt.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvasható.